| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
kanton Zbanowany

Dołączył: 19 Sty 2009 Użytkownik zbanowany Ostrzeżeń: 3 Posty: 431
|
Wysłany: 28.07.2010 00:34 Temat postu: Czy forumowi recydywiści zasługują na kolejną szansę? |
|
|
o moje stare konto sie odbanowało. Nie banujcie juz mnie ja juz bede grzeczny. Przepraszam za ten głupi link. Nie wiem co mi strzeliło do głowy. Nie chce już sie kłócić z belive. tylko mnie nie wywalajcie!! prosze
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maikeru jutrzenka

|
Wysłany: 28.07.2010 00:34 Temat postu: |
|
|
Sugeruję zbanować Kantona. _________________ "I'm sorry. So sorry (damn, you're so hot!)
Your beauty is so vague (damn, you're so hot!)
It drives me, yes it drives me (damn, you're so hot!)
Absolutely insane!" |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
EnolaGay82 gejowy

|
Wysłany: 28.07.2010 02:20 Temat postu: |
|
|
Od razu Desperados wydał mi się klonem Ostatniego (klonując avatar Pająka). Czy Administracja ma chociaż jeden sposób na skuteczną walkę z internetowymi trolami klonującymi nicki? Takie klonowanie powinno skutkować natychmiastowym permanentnym banem bez ostrzeżenia. Przez jednego czy dwóch idiotów Forum schodzi na psy -łyżka dziegciu beczkę miodu zepsuje. _________________ Nie jestem każdy i nie mam na imię wszyscy. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Believe jutrzenka

|
Wysłany: 28.07.2010 12:54 Temat postu: |
|
|
| kanton napisał: | | o moje stare konto sie odbanowało. Nie banujcie juz mnie ja juz bede grzeczny. Przepraszam za ten głupi link. Nie wiem co mi strzeliło do głowy. Nie chce już sie kłócić z belive. tylko mnie nie wywalajcie!! prosze |
Nie mam dla ciebie współczucia. _________________ Są na świecie Indianie i jest wielka preria. Indianie kłusują sobie po prerii, ot tak - z prawa do lewa i z lewa do prawa. Czasami taki Indianin się zatrzyma, przycupnie i myśli. Myśli, że zdąży...Dzisiaj nie zdążył... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
thePlaguedOne Araneus Rex

Dołączył: 24 Lis 2009 Posty: 8006 Skąd: Gdzieś z ciemności otaczającej Twój umysł
|
Wysłany: 28.07.2010 12:55 Temat postu: |
|
|
Wiedziałem, że to ten legendarny Katon...
Hebiusie - to nie ma wielkiego sensu.
Proponuję dać mu szansę - choćby po to, żeby powstrzymać jego ciągłe uporczywe klonowanie.
Sugerowałbym usunąć jego dodatkowe konta, a karę bana zmienić na bana czasowego, powiedzmy miesiąc czy dwa.
Jeśli wytrzyma karę bez pisania i zacznie nad sobą znowu panować -
To po tym czasie można by zastanowić się nad odbanowaniem jego pierwotnego konta.
Przypominam, że jako Footy przez ponad pół roku działał na Forum nie robiąc zadym,
Dobrowolnie nie będzie chciał stąd odejść, postawmy warunki. _________________
| Cytat: | Zadrżyj w obliczu Plagi ! |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
___marcin___ Forumowy Znawca Kina

|
Wysłany: 28.07.2010 13:00 Temat postu: |
|
|
| thePlaguedOne napisał: |
Proponuję dać mu szansę (...) |
szansę dawaliśmy (my jako ogól userów) wielokrotnie - był kantonem, kamiltoruniem, rycerzem, mrocznymdemonem i jeszcze paroma innymi - za KAŻDYM razem kończyło się banem, nie wiem czy należy dawać szanse po raz 10, moim zdaniem nie _________________ Ach, kiedy znowu ruszą dla mnie dni?
Noce i dni
I pory roku krążyć zaczną znów
Jak obieg krwi |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Believe jutrzenka

|
Wysłany: 28.07.2010 13:03 Temat postu: |
|
|
Popieram!
Wkońcu się zniechęci.
Jeśli damy mu szanse znaczy się, że ulegniemy a on będzie wygrany i całe jego zachowanie puścimy płazem, tak więc nie takiego obrotu sprawy oczekuję...
Zresztą - wszystko jest możliwe... _________________ Są na świecie Indianie i jest wielka preria. Indianie kłusują sobie po prerii, ot tak - z prawa do lewa i z lewa do prawa. Czasami taki Indianin się zatrzyma, przycupnie i myśli. Myśli, że zdąży...Dzisiaj nie zdążył... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

Dołączył: 24 Lis 2009 Posty: 8006 Skąd: Gdzieś z ciemności otaczającej Twój umysł
|
Wysłany: 28.07.2010 13:07 Temat postu: |
|
|
Przepraszam Administrację za offtop.
Believe: to nie jest kwestia tego czego Ty oczekujesz,
Nie można też liczyć na obiektywizm z Twojej strony w tej sprawie -
Jesteś zamieszaną w konflikt stroną.
__marcin__: fakt ciągłych powrotów świadczy przede wszystkim o tym - jak już napisałem, że Kanton z własnej woli nie będzie chciał opuścić Forum.
Usuwając go, będziemy jedynie zmagać się z kolejnymi wcieleniami, z których jedno będzie bardziej sfrustrowane niż drugie.
Nie potrzeba mu tych kont - dla porządku i w ramach kary warto usunąć wszystkie poza pierwszym,
Pokazał jako Footy - że jeśli chce, to potrafi być znośny i praktycznie nieuciążliwy,
Dopóki Believe nie zaczął mu konsekwentnie cisnąć.
Kolejna kara jest słuszna, ale nie powinno być to usunięcie i bezsensowne użeranie się,
Jeśli nie będzie chciał zastosować się do ultimatum - można po prostu wrócić do polityki usuwania,
To nie robi na tyle dużej różnicy. _________________
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maikeru jutrzenka

|
Wysłany: 28.07.2010 13:40 Temat postu: |
|
|
| thePlaguedOne napisał: | Wiedziałem, że to ten legendarny Katon...
Hebiusie - to nie ma wielkiego sensu.
Proponuję dać mu szansę - choćby po to, żeby powstrzymać jego ciągłe uporczywe klonowanie.
[...] |
Niektórzy wiedzieli o tym już od bardzo dawna
I mówię 'nie' tej szansie, o której wspominasz. Forum to nie jest piaskownica, w której - mówiąc brzydko - srają psy. _________________ "I'm sorry. So sorry (damn, you're so hot!)
Absolutely insane!" |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tymek Gość
|
Wysłany: 28.07.2010 13:46 Temat postu: |
|
|
| Zdecydowanie zgadzam się z Maikeru. Po co w przeciwnym razie w ogóle ban? Każdy będzie mógł odwołać się do klonowania aż administracja ulegnie. Precedens w tym przypadku byłby zabójczy dla porządku na forum. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 28.07.2010 13:57 Temat postu: |
|
|
Czasem się zdarza, że Forumowicze powracają.
To w dużym stopniu kwestia indywidualnego przypadku,
Wielu tu było destruktywnych, kwestia tego jak ta destruktywność jest groźna.
W mojej opinii Kanton jest dokuczliwy tylko w pewnych określonych warunkach,
Jak Footy był na Forum przez wiele miesięcy, nie zwracając niczyjej uwagi.
Swoim oburzającym zachowaniem zasłużył na bana,
Uparcie nie chce się jednak żegnać z Forum.
Deklaruje też skruchę - to są w sumie istotne czynniki.
Przyznajmy mu karę na pewien okres czasu - a potem, jeśli nie będzie się reinkarnować, rozpatrzmy jego sprawę ponownie.
Za dwa miesiąc zdecydujmy, czy można pozwolić mu na powrót.
Na uczciwych warunkach, na jednym koncie, pod okiem Administracji.
Jeśli to się nie powiedzie - powrót do konsekwentnej polityki usuwania jego kont nie będzie nas nic kosztować. _________________
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maikeru jutrzenka

|
Wysłany: 28.07.2010 14:05 Temat postu: |
|
|
| thePlaguedOne napisał: | | Deklaruje też skruchę - to są w sumie istotne czynniki. |
Też potrafię zadeklarować skruchę kiedy trzeba. To naprawdę nie jest trudne, a jak każdy będzie tak robić i zostanie to uznane za "istotny czynnik", to administracja da się tylko wodzić za nos. Jak dla mnie ban się należy i dopiero za rok można pomyśleć o jego zdjęciu. Moim zdaniem. _________________ "I'm sorry. So sorry (damn, you're so hot!)
Absolutely insane!" |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
prozac wyjadacz

|
Wysłany: 28.07.2010 14:09 Temat postu: |
|
|
Footy marudził, ale był znośny. Co innego te pozostałe wcielenia... _________________ All of my friends think I'm crazy but I don't care
I'm gonna live my life to be the man I wanna be |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Believe jutrzenka

|
Wysłany: 28.07.2010 14:12 Temat postu: |
|
|
Wogóle śmieszy mnie takie porównanie: footy był ok, ale jego inne wcielenia nie - ktoś chyba zupełnie zapomniał, że za te wszystkie nicki (wraz z footym) odpowiada JEDNA OSOBA Namieszała wiele, obraziła wielu, więc nie widze dalszego sensu uczestnictwa jego osoby w tym miejscu. I nie chodzi tu o to, że mam do niego osobisty uraz. Chodzi o zasady  _________________ Są na świecie Indianie i jest wielka preria. Indianie kłusują sobie po prerii, ot tak - z prawa do lewa i z lewa do prawa. Czasami taki Indianin się zatrzyma, przycupnie i myśli. Myśli, że zdąży...Dzisiaj nie zdążył... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Radekk Moderator

|
Wysłany: 28.07.2010 14:16 Temat postu: |
|
|
Wiem, że nieźle nabroił (delikatnie powiedziane), ale dałbym mu jeszcze jedną szansę.
Upór z jakim tu wraca świadczy o tym, że bardzo chce przebywać w tym miejscu.
Wydaje mi się, że ma jakieś problemy, dlatego zachowywał się w ten sposób. Wiem, powiecie, że każdy je ma, ale każdy odreagowuje inaczej.
Dałbym mu kolejną szansę, nie po, żeby dalej mógł się wyżywać na forum, ale po to, żeby znalazł wsparcie, którego potrzebuje.
Te tematy o makijażu, o tym, że nie ma żadnych przyjaciół gejów... to tak jakby jakieś wołanie o pomoc.
Wszyscy mu dojeżdżali, że jest jak jest, bo jest wredny. A może jest odwrotnie? Stał się taki, bo nie ma przyjaciół?
Niemniej jednak kara musiałaby być.
Byłbym za dwumiesięcznym banem + miesięcznym zakazem pisania. Jeżeli do tego czasu nie pojawiłby się pod innym nickiem to odbanowałbym pierwotne konto kamiltorun. Na pozostałych kontach pozostawiłbym permanentnego bana lub po prostu usunął.
Zaznaczam, że jest nie chce mi się nikogo przekonywać do swoich racji, bo uważam, że forumowicze mają pełne prawo nie życzyć sobie obecności tego torunianina.
Wyraziłem jedynie swoje zdanie. _________________ "Regulacje są dla idiotów. Geniusze potrafią żyć w chaosie."
P. Rener |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
prozac wyjadacz

|
Wysłany: 28.07.2010 14:19 Temat postu: |
|
|
Może mroczna strona jego natury potrzebowała drugiego konta żeby się wyszumieć  _________________ All of my friends think I'm crazy but I don't care
I'm gonna live my life to be the man I wanna be |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 28.07.2010 14:21 Temat postu: |
|
|
Podobnie jak Radekk uważam, że jest korelacja między tym jak się zachowuje i jak jest traktowany.
Spora korelacja.
| Believe napisał: | Chodzi o zasady  |
Znasz się na zasadach funkcjonowania Forum lepiej ode mnie?
Poz co wykrzykniki i podnoszenie głosu?
To jest jedna osoba,
Jako Footy dał jedynie dowód, że potrafi też nieobrażać, jeśli sam nie jest obrażany. _________________
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maikeru jutrzenka

|
Wysłany: 28.07.2010 14:26 Temat postu: |
|
|
A to Ty się znasz lepiej tPO, że zadałeś takie pytanie Believe?
Cóż, uważam, że umieszczając link do filmu, na którym koń posuwa faceta, czy co to tam było (domyślam się jaki filmik), to przegiął i to solidnie.
Pamiętam też jak potrafił brzydko potraktować swego czasu jedną użytkowniczkę. Wtedy był koszmarny, teraz też jest, a nawet bardziej. Dawanie mu bana tylko na 2 miesiące moim zdaniem mija się z celem i ban ten powinien być dłuższy. Każde kolejne konta, które niektórzy uważać będą za jego pragnienie powrotu na forum, akt skruchy itd, powinny być banowane. Chyba że założy jakieś i się od razu nie zdemaskuje - na to wpływu nie mamy. _________________ "I'm sorry. So sorry (damn, you're so hot!)
Absolutely insane!" |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Believe jutrzenka

|
Wysłany: 28.07.2010 14:28 Temat postu: |
|
|
Tu nie chodzi o jakieś zasady regulaminowe Panie Kamilu...działanie według poleceń spisanych na karteczce mnie nie interesuje. Liczą się fakty i zasady przebywania wśród ludzi, obycia, kultury i zachowania. _________________ Są na świecie Indianie i jest wielka preria. Indianie kłusują sobie po prerii, ot tak - z prawa do lewa i z lewa do prawa. Czasami taki Indianin się zatrzyma, przycupnie i myśli. Myśli, że zdąży...Dzisiaj nie zdążył... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Radekk Moderator

|
Wysłany: 28.07.2010 14:28 Temat postu: |
|
|
| Maikeru napisał: | | ban ten powinien być dłuższy. |
Jak dłuższy  _________________ "Regulacje są dla idiotów. Geniusze potrafią żyć w chaosie."
P. Rener |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|