FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Najnowsze posty na forum...Najnowsze posty na forum...
Haslo na dziś.   Skojarzenia  
Owoce w odbycie   Foto: Gra ostatnia litera   X czy Y   Dzień dobry   Jakie lubicie gry?  
Osobowści, które cenie lu...   SMUTY, czyli co mnie smuc...   Czy przespałbym się z oso...   Coming out.   Dobranoc 2  
Widzisz faceta na co zerk...   Właśnie teraz mam chcicę!   Nasze sny  

Wyimki
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 51, 52, 53  Następny

To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum forum.gejowo.pl Strona Główna -> Dezaktywowane
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dj.grzechu
wyjadacz

PostWysłany: 02.06.2005 10:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pepelotta napisał:
Dla mnie szczerze mowiac ta ksiazka jest metna i troche nijaka. Nie mowie, ze jest zla, sa tam fajne fragmenty, niektore bardzo smieszne, ale czytajac ja zastanawialem sie chwilami po co zostala napisana.

Obecnie znaczna część ludzi pisze dla pieniędzy - nawet ci bez talentu (nie mam tu na myśli Bartosza Żurawieckiego, ponieważ jeszcze nie miałem przyjemności przeczytać jego książki).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
krzytom
młodszy wyjadacz

PostWysłany: 02.06.2005 11:27    Temat postu: polecam! Odpowiedz z cytatem

ALTERNATYWNE MODELE RODZINY - ROZWÓJ?

Najbliższe spotkanie klubu dyskusyjnego Lewiatan 7 czerwca br. w klubokawiarni Chłodna 25 poświęcone będzie przemianom obyczajowym i ewolucji rodziny. Będziemy rozmawiać o tym czy model: mama, tata plus potomstwo to już pieśń przeszłości czy bardzo dobry wybór, choć nie dla wszystkich. Poruszymy kwestię singli, monogamii okresowej i coraz późniejszego wieku, w którym ludzie decydują się na dzieci. Porozmawiamy o alternatywnych modelach rodziny, możliwościach, które być może na szeroką skalę czekają nas już wkrótce, a może spotykamy się z nimi na co dzień, często nie zdając sobie z tego sprawy. Zastanowimy się, czy osobom żyjącym we trójkę należy się możliwość legalizacji związku, a jeśli tak to dlaczego ta kwestia nie jest podnoszona przez żadną partię ani organizację.

Wyjściem dla dyskusji będzie powieść Bartosza Żurawieckiego "Trzech panów w łóżku nie licząc kota. Romans pasywny" wydana w kwietniu. Zachęcamy do lektury powieści, o której Justyna Sobolewska pisała w "Przekroju" (nr 17/2005, s.90): "Poleć mi jakąś powieść obyczajową - proszą znajomi. No i kłopot, bo mamy powieści stereotypowe jak czytanka w podręczniku, albo łzawe czytadła. Na szczęście teraz mogę już polecać powieść o gejach (wcale nie dlatego, że napisał ją nasz współpracownik, krytyk filmowy). Ale przecież to o mniejszości, o niszy. Otóż nie tylko. Jedną z bohaterek jest Paulina, przyjaciółka gejów. A owa nisza to środowisko dziś ważne - zamożne klasa średnia, zadbani i wykształceni 30-latkowie". W recenzji pada także znaczące zdanie: "To książka o przemianie obyczajów i ról społecznych".

Gościem specjalnym Lewiatana będzie autor powieści "Trzech panów w łóżku nie licząc kota. Romans pasywny" - Bartosz Żurawiecki, krytyk filmowy i pisarz. Przewidujemy czas na zadawanie autorowi pytań nie związanych z tematem spotkania.

Serdecznie zapraszamy! Wstęp wolny.
7 czerwca 2005 - Chłodna 25, Warszawa, godz. 20.30.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
abramasia
starszy wyjadacz

PostWysłany: 02.06.2005 11:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Krzytomie, czy mówiłam Ci już, że masz piękny podpis?Pytajnik? Chytrus
Cmok 1
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
sojuz
forumowy

PostWysłany: 08.06.2005 01:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I seksowny i inteligentny. Przynajmniej mam "na wiecznej (?) rzeczy pamiątkę"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krzytom
młodszy wyjadacz

PostWysłany: 08.06.2005 10:46    Temat postu: żurawiecki Odpowiedz z cytatem

to takie zrobił wczoraj wrażenie? Wink
sojuz
forumowy

PostWysłany: 08.06.2005 18:57    Temat postu: Re: żurawiecki Odpowiedz z cytatem

piorunujące; dzis po pracy pobieglem zaraz do Empiku kupic "Trzech panow" zeby miec na wlasnosc; a zdjęcie z Dużego Formatu z dedykacją chyba wytnę, dam oprawić i powieszę nad łóżkiem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krzytom
młodszy wyjadacz

PostWysłany: 08.06.2005 19:55    Temat postu: Re: żurawiecki Odpowiedz z cytatem

wow! to rzeczywiście Cię wzięło Wink
hebius
Administrator

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: 19.06.2005 22:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W dniach 26 czerwca - 3 lipca 2005 r odbędzie się 35. edycja Lubuskiego Lata Filmowego - Łagów 2005. Tegoroczny temat - "Luki w systemie".
Bartosz Żurawiecki ma być jednym z prowadzących spotkania z twórcami filmów prezentowanych na festiwalu.

Więcej informacji o festiwalu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
hebius
Administrator

PostWysłany: 01.07.2005 22:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ukazał się właśnie lipcowy numer magazynu FILM.
Czytaj...
str. 45 - Felieton "Czyż nie dobija się klaczy?" - rozważania o kolejach karier aktorskich kobiet przy okazji powrotu Jane Fonda na kinowe ekrany. Dodatkowa atrakcja - nowa fotka Żurawieckiego.

str. 66 - Moda na dokument - Więcej manipulacji Artykul o współczesnym filmie dokumentallnym.

str. 89 - recenzja filmu "Lawstorant". Zdanie otwierające "Nawet jak na marne polskie kino film to wyjątkowo marny" mówi wszystko o tej produkcji.

2006.02.24 POPRAWIŁEM LITERÓWKIi

Ostatnio zmieniony przez hebius dnia 24.02.2006 14:37, w całości zmieniany 4 razy
Powrót do góry
Weber
starszy forumowy

PostWysłany: 04.07.2005 13:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hebius napisał:
Dodatkowa atrakcja - nowa fotka Żurawieckiego.

Byłem pewien, że jakoś to skomentujesz Uśmiech... Apetycznie wyszedł, prawda? Język
Powrót do góry
hebius
Administrator

PostWysłany: 04.07.2005 13:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z lekkim "zapuszczeniem" (typu trzydniowy zarost, strój ciut niedbały) chyba jednak Żurawieckiemu bardziej do twarzy niż - mnie się w każdym razie taki Bartosz, jak na tym spotkaniu na Chłodnej podobał bardziej Uśmiech...
Powrót do góry
krzytom
młodszy wyjadacz

PostWysłany: 04.07.2005 15:53    Temat postu: film nr 7/2005 Odpowiedz z cytatem

hebius napisał:
Ukazał się właśnie lipcowy numer magazynu FILM.
Czytaj...
str. 45 - Felieton "Czyż nie dobija się kklaczy?" - rozważania o kolejach karier aktorskich kobiet przy okazji powrotu Jane Fonda na kinowe ekrany. Dodatkowa atrakcja - nowa fotka Żurawieckiego.

str. 66 - Moda na dokument - Więcej manipulacji Artykul o współczesnym filmie dokumentallnym.

str. 89 - recenzja filmu "Lawstorant". Zdanie otwierające "Nawet jak na marne polskie kino film to wyjątkowo marny" mówi wszystko o tej produkcji.

ale zachęcająco to opisałes, chyba sobie kupię ten numer Very Happy
A koleje aktorek tylko na przykładach amerykańskich czy sa tez polskie?

hebius
Administrator

PostWysłany: 04.07.2005 16:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W felietonie wspominane same Amerykanki.
Jesli kupisz lipcowy numer to nastaw się z góry, że kupujesz magazyn tylo dla tych tekstów Żurawieckiego. Niestety FILM nadal nie może odbić się od dna.
Powrót do góry
SalamanderKing
Gość

PostWysłany: 04.07.2005 16:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pewnie zaraz mnie zlinczujecie, ale co do wyglądu pana Ż., to... wolę się nie wypowiadać. Cóż, różne są gusta. Natomiast to, co piszecie o książce jest zachęcające. Zaraz lecę kupić albo przynajmniej pożyczyć! Choć Kazimiera Szczuka nie jest dla mnie żadną wyrocznią, spodziewam się, że książka jest dobra. Smile
Powrót do góry
hebius
Administrator

PostWysłany: 04.07.2005 20:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bez obaw - tu się wielbi przede wszystkim przymioty umysłowe Bartosza Ż. i sprawność jego pióra. Kullt fizycznej powłoki na razie nie jest wymagany LOL
Powrót do góry
Err
starszy forumowy

PostWysłany: 05.07.2005 00:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie wczraj słyszałem o tej książce! Podobno ciekawa, choć jeśli nastawicie się na coś niesamowitego biorąc ją do łapki, to możecie się rozczarować.
Powrót do góry
hebius
Administrator

PostWysłany: 05.07.2005 00:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bo to nie horror, więc niesamowitości w niej na lekarstwo Język
Powrót do góry
krzytom
młodszy wyjadacz

PostWysłany: 05.07.2005 14:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hebius napisał:
Z lekkim "zapuszczeniem" (typu trzydniowy zarost, strój ciut niedbały) chyba jednak Żurawieckiemu bardziej do twarzy niż - mnie się w każdym razie taki Bartosz, jak na tym spotkaniu na Chłodnej podobał bardziej Uśmiech...

a czy ja Ci mówiłem, że bedzie niespodzianka dla wszystkich wielbicieli B.Ż.? już krotce Cool
hebius
Administrator

PostWysłany: 05.07.2005 14:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WoooW Nic nie mówiłeś. Nie trzymaj w niepewności tylko podrzuć jakieś szczegóły - jesli nie chcesz (nie możeż) publicznie to prywatnym mailem - adres znasz LOL
Powrót do góry
krzytom
młodszy wyjadacz

PostWysłany: 05.07.2005 15:40    Temat postu: do hebiusa Odpowiedz z cytatem

skoro nie chcesz być trzymany w niepewnosci Sad w jednym, ważnym dla Ciebie miejscu napisalem co to bedzie Wink

możesz zacząć szukać pod warunkiem, ze obiecasz potem recenzję na blogu Cool ale nie tak jak ze spotkania na Chłodnej i "Świata bez kobiet" Wink

To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum forum.gejowo.pl Strona Główna -> Dezaktywowane Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 51, 52, 53  Następny
Strona 2 z 53

Skocz do: