| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Believe jutrzenka

|
Wysłany: 25.07.2010 20:22 Temat postu: |
|
|
Nie ma
On nie był dystrybutowany w Polsce, ale na chomiku dostępny jest z polskimi napisami  _________________ Są na świecie Indianie i jest wielka preria. Indianie kłusują sobie po prerii, ot tak - z prawa do lewa i z lewa do prawa. Czasami taki Indianin się zatrzyma, przycupnie i myśli. Myśli, że zdąży...Dzisiaj nie zdążył... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
hebius Administrator

Dołączył: 04 Maj 2004 Posty: 13091 Ostrzeżeń: 1 Skąd: Kętrzyn
|
Wysłany: 25.07.2010 21:38 Temat postu: |
|
|
jak nie było w kinie, to trzeba kupić legalne dvd
jak nie ma polskich napisów, to się trzeba nauczyć francuskiego - albo zaprosić chaf-re do wspólnego oglądania, to wszystko przetłumaczy  _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Believe jutrzenka

|
Wysłany: 25.07.2010 22:18 Temat postu: |
|
|
Ściągam z chomika, gdzie za ściągnięcie muszę płacić, więc po prostu kupuje interesujący mnie produkt za tańsze pieniądze, a skąd on pochodzi mnie nie interesuje Jednak hebiusie w tym co mówisz jest sporo racji, sam kupuje DVD i CD z muzyką z koncertami, bo wiem że Artystą, przynajmniej tym prawdziwym nie jest łatwo. A i moja półeczka z filmami na DVD nie jest szczupła
Co do chaf-re...hmmmm
Krótki, 10 minutowy filmik po angielsku, tłumaczy mi już z miesiąc, więc pozostanę przy napisach lub wyczuciu  _________________ Są na świecie Indianie i jest wielka preria. Indianie kłusują sobie po prerii, ot tak - z prawa do lewa i z lewa do prawa. Czasami taki Indianin się zatrzyma, przycupnie i myśli. Myśli, że zdąży...Dzisiaj nie zdążył... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
thomm starszy wyjadacz

|
Wysłany: 27.07.2010 15:24 Temat postu: |
|
|
Ja nareszcie obejrzałem "Weronika postanawia umrzeć" lkiczyłem na coś lepszego ale i tak film ok, "Nostalgia Anioła" dość taki film (podobno dużo lepsza książka choć nie czytałem), "Just a question of love" bardzo ładny film oraz oglądam teraz "Księżyc w nowiu" _________________ Light in the tunnel dies down... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
thomm starszy wyjadacz

|
Wysłany: 28.07.2010 12:40 Temat postu: |
|
|
Bardzo polecam wszystkim film Shank
 _________________ Light in the tunnel dies down... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
palik1 jutrzenka

|
Wysłany: 28.07.2010 13:05 Temat postu: |
|
|
Też polecam  _________________ Kraina szczęścia jest tam, gdzie pełne radości serce Twoje... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Believe jutrzenka

|
Wysłany: 28.07.2010 13:21 Temat postu: |
|
|
O czym jest ten film?
Da ktoś jakieś info? _________________ Są na świecie Indianie i jest wielka preria. Indianie kłusują sobie po prerii, ot tak - z prawa do lewa i z lewa do prawa. Czasami taki Indianin się zatrzyma, przycupnie i myśli. Myśli, że zdąży...Dzisiaj nie zdążył... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Believe jutrzenka

|
Wysłany: 28.07.2010 21:03 Temat postu: |
|
|
Właśnie obejrzałem ten film...
Gorszego pretensjonalnego gówna w życiu nie widziałem - aż się wymiotować chciało!
Scena gwłtu na budowie to królowa żenady, wiochy i tandety...
Aktorstwo - ta różowa ciota i Nessa to kupa śmieci...
Jednym słowem: ŻAL ! _________________ Są na świecie Indianie i jest wielka preria. Indianie kłusują sobie po prerii, ot tak - z prawa do lewa i z lewa do prawa. Czasami taki Indianin się zatrzyma, przycupnie i myśli. Myśli, że zdąży...Dzisiaj nie zdążył... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
id młodszy wyjadacz

|
Wysłany: 28.07.2010 21:35 Temat postu: |
|
|
Że tak powiem ___marcin___ chciał mnie tu przeczytać, więc piszę :
Byłem wczoraj na Wybuchowej parze. Nie rozpiszę się, Cruise'a nie lubię (nie znoszę), Diaz też, ale skutecznie mnie namówiono.
A wybieram się na Incepcję. Może nie poleca się filmów przed obejrzeniem, ale mówię, że waaaaaarto. Zapowiada się świetnie i na Internet Movie Database osiągnął w top 250 3. miejsce - czyli jest b. dobry (link tu). Dodatkowo DiCaprio... Więc zarezerwować czas i się wybrać po prostu!  _________________ _________________ |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
___marcin___ Forumowy Znawca Kina

|
Wysłany: 28.07.2010 21:50 Temat postu: |
|
|
ale to nie ten temat
mamy specjalny temat o kinie, wpisz się tam, bo szkoda, że poza mną mało kto tam pisze  _________________ Ach, kiedy znowu ruszą dla mnie dni?
Noce i dni
I pory roku krążyć zaczną znów
Jak obieg krwi |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
hicks wyjadacz

|
Wysłany: 28.07.2010 21:56 Temat postu: |
|
|
Believe Rzeczowa recenzja
| id napisał: | Dodatkowo DiCaprio... |
Właśnie przez niego ten film stracił w moich oczach  _________________ Don't wanna waste no more time
Time's what we don't have
Everywhere I look someone dies
Wonder when it's my turn |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
id młodszy wyjadacz

|
Wysłany: 28.07.2010 21:56 Temat postu: |
|
|
hm... no fakt, zapomniałem, bo tylko raz tam wpadłem i wrzuciłem "śmieszny" wpis. Już kopiuj/wklejam.  _________________ _________________ |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Believe jutrzenka

|
Wysłany: 28.07.2010 22:04 Temat postu: |
|
|
| hicks napisał: | Believe Rzeczowa recenzja |
To nie konkurs Mętraka, abym zmieniał się w merytorycznego erudytę
W przypadku filmów, dla których ocena 1 to już dość znaczące zawyżenie z mojej strony, nie mam zwyczaju wchodzić w sedno, lecz jedynie sprzedać kilka konkretnych i obrazujących epitetów  _________________ Są na świecie Indianie i jest wielka preria. Indianie kłusują sobie po prerii, ot tak - z prawa do lewa i z lewa do prawa. Czasami taki Indianin się zatrzyma, przycupnie i myśli. Myśli, że zdąży...Dzisiaj nie zdążył... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
jester92 starszy forumowy

|
Wysłany: 29.07.2010 00:52 Temat postu: |
|
|
Całkowite Zaćmienie (1995)
Miałem tu zacytować opis filmu z tyłu pudełka, ale szczerze mówiąc mnie rozbroił... kolejny film w którym gejowski romans opisują jako "niejednoznaczną przyjaźń" . Posłużę się więc ciotką Wikipedią:
| Cytat: | | Historyczny melodramat filmowy w reżyserii Agnieszki Holland z 1995 r., oparty o biografię dwóch francuskich XIX-wiecznych poetów − Arthura Rimbaud i Paula Verlaine, oraz historię ich burzliwego romansu. |
No cóż. Nie znam się na filmach, ale ten zrobił na mnie duuuże wrażenie. DiCaprio świetnie zagrał Rimbauda (zresztą, po Co gryzie Gilberta Grape'a jestem zdania, że DiCaprio to w ogóle dobry aktor jest, a patrzenie nań tylko przez pryzmat Titanica jest dlań trochę krzywdzące), scenariusz błyskotliwy, ogółem zdecydowanie warto obejrzeć. _________________ What you own is your own kingdom.
What you do is your own glory.
What you love is your own power.
What you live is your own story. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
credo starszy wyjadacz

|
Wysłany: 29.07.2010 19:57 Temat postu: |
|
|
Czy ktos ogladał moze polski film "świnki"? nie wiem czy ogladac czy nie. Warto? _________________ I jak w najpiękniejszym
Cudownym krajobrazie
Patrząc się na ciebie wiem
Że najbardziej lubię w twojej twarzy
Wodospady łez |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
palik1 jutrzenka

|
Wysłany: 29.07.2010 20:00 Temat postu: |
|
|
Oglądałem. Nie do końca polecam. Jak dla mnie było trochę zbyt mocne miejscami... _________________ Kraina szczęścia jest tam, gdzie pełne radości serce Twoje... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
thomm starszy wyjadacz

|
Wysłany: 29.07.2010 20:06 Temat postu: |
|
|
| Believe napisał: | Właśnie obejrzałem ten film...
Gorszego pretensjonalnego gówna w życiu nie widziałem - aż się wymiotować chciało!
Scena gwłtu na budowie to królowa żenady, wiochy i tandety...
Aktorstwo - ta różowa ciota i Nessa to kupa śmieci...
Jednym słowem: ŻAL ! |
Właśnie że to był dobry film ukazujący jak może stać się z człowiekiem, co prawda sceny drastyczne ale w końcu bohater przez miłość zmienił się i wszedł na poprawną drogę _________________ Light in the tunnel dies down... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Believe jutrzenka

|
Wysłany: 29.07.2010 20:26 Temat postu: |
|
|
Sorry Dawid, ale dla mnie to było dno.
Nierealistyczne, wydumane, pretensjonalne, do przesady tandetne. Aktorstwo drewniane, do przedszkola na odgrywanie "Czerwonego Kapturka" by się nie nadawali, a co dopiero do ukazywania iście dramatycznych i egzystencjalnych problemów.
Wiesz nie liczy się temat filmu czy jego przesłanie / zamiary - liczy się efekt finalny, który w połączeniu z założeniem musi zostać rozliczony. Tutaj niestety tego brak.
Tak na marginesie owa produkcja to jedna z największych chał jakie mogłem ujrzeć. Myślałem normalnie, że zaczne ręce zaplatać  _________________ Są na świecie Indianie i jest wielka preria. Indianie kłusują sobie po prerii, ot tak - z prawa do lewa i z lewa do prawa. Czasami taki Indianin się zatrzyma, przycupnie i myśli. Myśli, że zdąży...Dzisiaj nie zdążył... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
thomm starszy wyjadacz

|
Wysłany: 29.07.2010 20:34 Temat postu: |
|
|
Jak to może dla ciebie być nierealistyczne skoro tak wygląda życie wielu ludzi, wystarczy przeczytać anonse na gejowie w dziale sex.
A co do aktorów to nie zawszę muszą był ci najsławniejsi.
Czy grali tak źle? no cóż nie wydaje mi się bo nie można ich porównać z aktorami "W11" czy "dlaczego ja?" _________________ Light in the tunnel dies down... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
palik1 jutrzenka

|
Wysłany: 29.07.2010 20:46 Temat postu: |
|
|
Believe, aktorstwo było słabe, ale temat już nie. Ogólnie przecież chodziło o to, że nawet zwykły "chav" może być gejem i się zakochać A że tzw. gejowskie kino zazwyczaj nie jest zbyt dobrze opłacane, to już inna sprawa... Niestety nasze tematy nadal nie są poważnie odbierane. Mnie ciekawi jedno - ile nachodził się scenarzysta (a pomysł według mnie bardzo dobry) zanim ktoś wogóle chciał to zrealizować... _________________ Kraina szczęścia jest tam, gdzie pełne radości serce Twoje... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|