| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
hebius Administrator

Dołączył: 04 Maj 2004 Posty: 13078 Ostrzeżeń: 1 Skąd: Kętrzyn
|
Wysłany: 18.06.2010 02:35 Temat postu: |
|
|
W wieku 72 zmarła w czwartek 17 czerwca w Nowym Jorku polska aktorka filmowa i teatralna Elżbieta Czyżewska. Od dłuższego czasu zmagała się z ciężką chorobą.
|
| Powrót do góry |
|
 |
achim gejowy

Dołączył: 20 Paź 2006 Posty: 2500 Skąd: Tam, gdzie dwóch facetów może trzymać się za ręce na ulicy
|
Wysłany: 18.06.2010 17:28 Temat postu: |
|
|
Byla absolutnie genialna aktorka , jej rola we Wszystko na sprzedaz Wajdy to nowa jakosc w polskim kinie , absolutne mistrzostwo , a do tego role komediowe , STS , gdyby nie polityka , ktora tak fatalnie zawazyla na jej losie artystycznym bylaby dzis w Pl guru, ikona.
W Stanach w karierze przeszkodzil jej jezyk, ale mistrzowskie epizody, jak chociazby w Pozytywce Costy Gavrasa swiadcza o jej geniuszu _________________ Es gibt nur ein Leben und ich lebe es
Romy Schneider |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Walpurg wielki miś Gejowa

|
Wysłany: 18.06.2010 19:38 Temat postu: |
|
|
Czyżewska
No i zmarł też dzisiaj portugalski noblista José Saramago (87 lat), autor m. in. Miasta ślepców
Edit: urodził się 16 listopada - w tym samym dniu co ja. _________________ Są bakterie, które zabija się światłem
Tadeusz Boy Żeleński |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
achim gejowy

Dołączył: 20 Paź 2006 Posty: 2500 Skąd: Tam, gdzie dwóch facetów może trzymać się za ręce na ulicy
|
Wysłany: 21.06.2010 19:49 Temat postu: |
|
|
HALINA GRYGLASZEWSKA lat 93 NAPRAWDE WIELKA KRAKOWSKA AKTORKA
Moze jeszcze Walpurg bedzie wiedzial, o kogo chodzi _________________ Es gibt nur ein Leben und ich lebe es
Romy Schneider |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Babalu2 Gość
|
Wysłany: 21.06.2010 19:54 Temat postu: |
|
|
Dlaczego tylko Walpi??  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Walpurg wielki miś Gejowa

|
Wysłany: 22.06.2010 10:38 Temat postu: |
|
|
Oczywiście, choć kojarzę ją głównie z roli pedagoga w PWST i telewizji. Na scenie nigdy jej nie widziałem. _________________ Są bakterie, które zabija się światłem
Tadeusz Boy Żeleński |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Believe jutrzenka

|
Wysłany: 29.06.2010 12:40 Temat postu: |
|
|
Zmarł Bill Aucoin.
Bardzo znany amerykański menadżer muzyczny, współpracownik koncernów płytowych, impresario. Najbardziej kojarzony jak menadżer rockowej legendy KISS
Przyczyną śmierci producenta były komplikacje po chorobie nowotworowej prostaty.
Miał 66 lat. _________________ Są na świecie Indianie i jest wielka preria. Indianie kłusują sobie po prerii, ot tak - z prawa do lewa i z lewa do prawa. Czasami taki Indianin się zatrzyma, przycupnie i myśli. Myśli, że zdąży...Dzisiaj nie zdążył... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kawa gejowy

|
Wysłany: 22.07.2010 12:17 Temat postu: |
|
|
Suczka Ira, bardziej znana jako Irasiad, nie żyje.
Ira była ratownikiem w gdańskiej straży, od roku chorowała i poruszała się dzięki specjalnemu wózkowi. Swoich dni dożyła mieszkając u swojego przewodnika.
Sławna stała się dzięki Lechowi Kaczyńskiemu, który nazwał ją "Irasiad". _________________ Kawa, dawniej maci79.
Ceterum censeo konserwa winna być zniszczona! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ScoobyDoo Gość
|
Wysłany: 22.07.2010 12:54 Temat postu: |
|
|
szkoda mi tej suki ale kaczyńskiego to nie ogarniam  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pszczolka Maja Moderator

|
Wysłany: 28.07.2010 23:44 Temat postu: |
|
|
| Katarzyna Sobczyk - polska piosenkarka, popularna w okresie big bitu, znana m.in. z piosenek "O mnie się nie martw", "Trzynastego", "Nie bądź taki szybki Bill" - zmarła w Warszawie - poinformowali PAP jej przyjaciele. Miała 65 lat. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Believe jutrzenka

|
Wysłany: 29.07.2010 19:07 Temat postu: |
|
|
No tak myślałem, że Pani Sobczyk na dniach odejdzie, bo jej stan był ponoć bardzo poważny. _________________ Są na świecie Indianie i jest wielka preria. Indianie kłusują sobie po prerii, ot tak - z prawa do lewa i z lewa do prawa. Czasami taki Indianin się zatrzyma, przycupnie i myśli. Myśli, że zdąży...Dzisiaj nie zdążył... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kawa gejowy

|
Wysłany: 29.07.2010 22:21 Temat postu: |
|
|
Kilka razy dzisiaj słyszałem jej piosenki. Od razu przypomniały mi się licealne wspomnienia moich rodziców... _________________ Kawa, dawniej maci79.
Ceterum censeo konserwa winna być zniszczona! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|