Firefox.

Komputerowe rady i porady, gadżety, programy.
Awatar użytkownika
Brzuś
Informatyk Forumowy
Informatyk Forumowy
Posty: 2282
Rejestracja: 04.07.2004 19:04:21
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Brzuś » 02.07.2008 16:38:49

hebius pisze:Nie mogę zalogować się na FORUM, gdy używam Firefoxa - może ktoś wie w czym problem?

Jak już mówiłem, wróżbiarstwa jeszcze nie miałem na studiach, więc nie potrafię wywróżyć jaka jest treść błędu, czy jak się objawia niemożność zalogowania :P Więc przydało by się "troszeczkę" więcej informacji ;)

A zmiana systemu proponowana przez Targeta nie jest złym pomysłem ;) Szczególnie jak na windowsie nie chce już nawet przeglądarka działać ;)

Awatar użytkownika
geek
supernowa
supernowa
Posty: 5530
Rejestracja: 25.04.2008 13:28:38
Lokalizacja: Szuflandia

Postautor: geek » 02.07.2008 18:47:00

A mi sie zaktualizowal firefox przed chwila, smiga jak zloto. :)
Jordan 2001-2009
Rest In Peace

Awatar użytkownika
Hebius
jaszczomp
jaszczomp
Posty: 35742
Rejestracja: 04.05.2004 14:26:51
Lokalizacja: Kętrzyn

Postautor: Hebius » 02.07.2008 20:04:38

No i żadnego z Was pożytku :P
    Hej! hej! mołodyciu ty hoża,
    Luli, luli, piękna królewno!
    Przyjdzie hrabia bogaty zza morza, hej!
    Utuli, utuli, na pewno, hej!

Awatar użytkownika
marcinekk
Yuno
Yuno
Posty: 20760
Rejestracja: 28.12.2002 21:05:05
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Postautor: marcinekk » 02.07.2008 20:35:58

Zainstaluj IE7 i będziesz miał dostęp to forum tak jak ja.
Obrazek

Awatar użytkownika
Brzuś
Informatyk Forumowy
Informatyk Forumowy
Posty: 2282
Rejestracja: 04.07.2004 19:04:21
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Brzuś » 02.07.2008 20:47:48

Hebiusie drogi, no jakże ja mam ci pomóc jak nie mówisz co się dzieje :P Czy mechanik samochodowy może ci przez telefon naprawić samochód jak mu mówisz po prostu że "nie działa"? :P
marcinkku, na Windows Millenium nie zainstaluje IE7 (na jego szczęście :P )
Ostatnio zmieniony 02.07.2008 20:49:42 przez Brzuś, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hebius
jaszczomp
jaszczomp
Posty: 35742
Rejestracja: 04.05.2004 14:26:51
Lokalizacja: Kętrzyn

Postautor: Hebius » 02.07.2008 20:49:24

wszystko nadal na poziomie słynnego "Nie mają chleba? To niech jedzą ciastka!"

IE7 nie wspólpracuje z Milenium.
    Hej! hej! mołodyciu ty hoża,
    Luli, luli, piękna królewno!
    Przyjdzie hrabia bogaty zza morza, hej!
    Utuli, utuli, na pewno, hej!

Awatar użytkownika
Brzuś
Informatyk Forumowy
Informatyk Forumowy
Posty: 2282
Rejestracja: 04.07.2004 19:04:21
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Brzuś » 02.07.2008 20:51:09

Aaaa :P jak mi zaraz nie powiesz czym się objawia to niedziałanie/niemożliwość zalogowania się, nie podasz screena, cokolwiek :P to się wkurzę :P

Awatar użytkownika
Hebius
jaszczomp
jaszczomp
Posty: 35742
Rejestracja: 04.05.2004 14:26:51
Lokalizacja: Kętrzyn

Postautor: Hebius » 02.07.2008 20:56:14

Tylko, że tutaj nie ma co podawac. Wpisuje w odpowiednie pole nick, hasło, klikam zaloguj i strona mi się przeładowuje na czystą stronę do zalogowania - bez jakichkolwiek komunikatów.
    Hej! hej! mołodyciu ty hoża,
    Luli, luli, piękna królewno!
    Przyjdzie hrabia bogaty zza morza, hej!
    Utuli, utuli, na pewno, hej!

Awatar użytkownika
marcinekk
Yuno
Yuno
Posty: 20760
Rejestracja: 28.12.2002 21:05:05
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Postautor: marcinekk » 02.07.2008 21:00:17

To może by tak zainstalować XP albo Vistę :?:
Mi to wygląda, jakby jakis dodatek przefiltrował zawartośc forum i jej nie pokazał. Możesz masz włączony filtr rodzinny :?:
Obrazek

Awatar użytkownika
Walpurg
wielki miś Gejowa
wielki miś Gejowa
Posty: 28183
Rejestracja: 23.08.2002 21:31:03
Lokalizacja: Śląsk
Kontakt:

Postautor: Walpurg » 02.07.2008 21:13:06

Hebiusie, może jak byłeś po gazety babka ci "Beniamina"* zainstalowała?
:P :P :P


* Beniamin - program do blokowania dostępu do internetowych stron erotycznych i pornograficznych
Bądźmy pasywni, ale nie bądźmy bierni! (Bartosz Żurawiecki, Nie byłeś na Paradzie? Nie idę z Tobą do łóżka!, "Replika" nr 50, 07/08 2014, s. 11.)

Awatar użytkownika
Brzuś
Informatyk Forumowy
Informatyk Forumowy
Posty: 2282
Rejestracja: 04.07.2004 19:04:21
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Brzuś » 02.07.2008 21:16:31

Albo po prostu błędny login i/lub hasło wpisujesz :P

Awatar użytkownika
Hebius
jaszczomp
jaszczomp
Posty: 35742
Rejestracja: 04.05.2004 14:26:51
Lokalizacja: Kętrzyn

Postautor: Hebius » 02.07.2008 22:38:02

marcinekk - cieszę się, że nie radzisz od razu kupna nowego komputera :P

Walpurg jeśli ten "Beniamin nie działa na Operę Twoja teoria mogłaby mieć jakieś znajmiona prawdopodobieństwa.

pawelgay16 wpisuje ten sam login i hasło co i na Operze - tytaj (w tej chwil korzystam z Opery) to działa, na Firefoxie nie.
    Hej! hej! mołodyciu ty hoża,
    Luli, luli, piękna królewno!
    Przyjdzie hrabia bogaty zza morza, hej!
    Utuli, utuli, na pewno, hej!

Estebanek

Postautor: Estebanek » 02.07.2008 22:42:23

No bo Opera wymiata, podobnie jak i cała Skandynawia w ogóle 8)

A co do Firefox 3, to nadal w działach download wielu serwisów widnieje ona jako ''beta', zatem nie dziwiłbym się jakby pełno tam dziur jeszcze było. Liska darzę jakąś tam sympatią, ale bez odpowiedniej konfiguracji można powiedzieć, że jest leszpy tylko od IE. A z Operą się w ogóle nie trzeba męczyć.

Opera 9.5 rulz! ;)

Awatar użytkownika
marcinekk
Yuno
Yuno
Posty: 20760
Rejestracja: 28.12.2002 21:05:05
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Postautor: marcinekk » 03.07.2008 17:52:44

hebius pisze:marcinekk - cieszę się, że nie radzisz od razu kupna nowego komputera :P

Walpurg jeśli ten "Beniamin nie działa na Operę Twoja teoria mogłaby mieć jakieś znajmiona prawdopodobieństwa.

pawelgay16 wpisuje ten sam login i hasło co i na Operze - tytaj (w tej chwil korzystam z Opery) to działa, na Firefoxie nie.


A jaki masz komputer :?:
Poza tym, to o czym mowisz to jest jakiś błąd systemowy a nie błąd sprzętowy. To, że nie wchodzi Ci strona internetowa, nie ma związku ze sprzętem. Może miec jedynie taki związek, że wolno Ci wszytsko działa, albo jakieś gry albo dżwięk by nie dzialały.
Obrazek

Awatar użytkownika
target
gejlord
gejlord
Posty: 9561
Rejestracja: 01.11.2006 14:28:26

Postautor: target » 03.07.2008 19:13:06

Hebius, Ty się z nas - którzy doradzamy Ci zmianę systemu- nabijasz, ale czy dasz rade powiedzieć: co dobrego wynika dla użytkownika z Windows Millenium? Od dwóch lat nie ma dla tego systemu zadnych aktualizacji krytycznych, żadnego wsparcia technicznego !!! Przecież to strach trzymać taką bombe w kompie.

Śpiesz się, żeby kupić Windows XP, bo trzy dni temu oficjalnie została zakończona sprzedaż tego systemu w wersjach pudełkowych. Ale podobno są jakieś resztki w sklepach. Inna wersja: wklepać którąś z dystrybucji Linuxa i poczekać na Windows 7 albo i nie czekać- tylko cieszyć się Linuxem :-)

Awatar użytkownika
geek
supernowa
supernowa
Posty: 5530
Rejestracja: 25.04.2008 13:28:38
Lokalizacja: Szuflandia

Postautor: geek » 25.07.2008 22:52:28

Firefox 3.

W firefox 2 byl zielony plus , ktory po nacisnieciu otwieral nowa , niezalezna strone firefoxa. W trojce tego nie ma :shock: Jak to ustawic? :shock:
Jordan 2001-2009

Rest In Peace

mikrobi

Postautor: mikrobi » 25.07.2008 22:55:35

Jak w każdym Fx, klikasz na ikonkach (tam gdzie historia, odświeżanie itp.) prawym przyciskiem mychy, wybierasz dostosuj i przeciągasz na pasek myszorem te przyciski, które mieć chcesz.

mikrobi

Postautor: mikrobi » 25.07.2008 23:00:07

A po co komu pudełkowa, boxową wersja XP? OEM styknie. Może warto poczytać licencję, te którą dodają obecnie, zamiast przepłacać. Można taki system wgrać samemu i też będzie OK.
Zresztą niech zlikwidują XP. Co z tego, skoro można zrobić upgrade w dół dla wybranych wersji Visty. Tu też odsyłam do szczegółowych zapisów w licencjach.

Sorkki, za dwa wpisy. Ale one dotyczą odrębnych spraw i zorientowałem się i tak po fakcie.
Ostatnio zmieniony 25.07.2008 23:01:05 przez mikrobi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
geek
supernowa
supernowa
Posty: 5530
Rejestracja: 25.04.2008 13:28:38
Lokalizacja: Szuflandia

Postautor: geek » 25.07.2008 23:00:25

Dzieki. Zainstalowalam multipanel i tez jest fajnie :P
Jordan 2001-2009

Rest In Peace

Awatar użytkownika
Brzuś
Informatyk Forumowy
Informatyk Forumowy
Posty: 2282
Rejestracja: 04.07.2004 19:04:21
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Brzuś » 26.07.2008 02:07:57

geek, a ctrl+t nie próbowałeś? :P


Wróć do „2.8. Komputery”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość