Komplet problemów

Komputerowe rady i porady, gadżety, programy.
Awatar użytkownika
Gordo
forumowy
forumowy
Posty: 261
Rejestracja: 09.03.2008 10:48:26

Postautor: Gordo » 24.05.2008 22:36:59

problematyczne to jest :):) faktycznie auto start albo procesy nie mam innych pomysłów jezeli nie działa standardowy menadzer procesów lub nie wiesz gdzie jest autostart to przydalo by sie jakiegos Tweakera z neta pobrac :)

Awatar użytkownika
Brzuś
Informatyk Forumowy
Informatyk Forumowy
Posty: 2282
Rejestracja: 04.07.2004 19:04:21
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Brzuś » 24.05.2008 22:43:28

Eh i oto cała "prostota" i "intuicyjność" Visty się objawia ;p ;)

Awatar użytkownika
Gordo
forumowy
forumowy
Posty: 261
Rejestracja: 09.03.2008 10:48:26

Postautor: Gordo » 24.05.2008 22:46:03

ten programik powinien ułatwić sprawe autostartu : http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... +Panel+2.8
nie wiem czy działa dobrze bo nie używałem go nigdy ale zawsze mozesz obadać :)

Awatar użytkownika
verreo-men
homme fatale
homme fatale
Posty: 6966
Rejestracja: 23.03.2008 17:54:53
Lokalizacja: krakusek

Postautor: verreo-men » 24.05.2008 22:46:52

jejku chłopcy to za skomplikowane, ja nawet w starcie uruchom nie mam jest tylko uruchom ponownie
W zyciu jak na boisku nie każdy musi grac czysto;-)

Awatar użytkownika
Brzuś
Informatyk Forumowy
Informatyk Forumowy
Posty: 2282
Rejestracja: 04.07.2004 19:04:21
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Brzuś » 24.05.2008 22:50:36

Ja przy wiście wysiadam... Nie znam się na coraz to mniej logicznych, spójnych i funkcjonalnych wytworach Microsoftu...

Awatar użytkownika
verreo-men
homme fatale
homme fatale
Posty: 6966
Rejestracja: 23.03.2008 17:54:53
Lokalizacja: krakusek

Postautor: verreo-men » 24.05.2008 22:55:04

eh, mam już ten program co podałeś gordo
tylko widzę dopiero teraz, że dlatego mi się przeglądarka nie uruchamia...bo nie rusza nic z puplitu. klikam i nic się nie otwieraaa :( :( :( :( :( :beksa: :beksa: :beksa: :beksa:
W zyciu jak na boisku nie każdy musi grac czysto;-)

Awatar użytkownika
Gordo
forumowy
forumowy
Posty: 261
Rejestracja: 09.03.2008 10:48:26

Postautor: Gordo » 24.05.2008 22:58:23

zresetuj :) kompa :) Jest tez duza możliwość ze "niewidzialna" instalacja zasłoniła ci pulpit i chociaż ty widzisz co tam jest Komputer uznaje ze jestes w procesie instalacji drukarki ;) lub poprostu siadł ci Explorer (nie internet explorer) Wiec reset go może ożywić :) wiesz cieżko jest komuś doradzić samemu nie widząc co sie dzieje :) bo ja miałem takie sytuacje ze ludzie opisywali Coś innego niż sie działo ;P i wez tu bądz człowieku mądry :P

Obadaj też magiczny skrót klawiszowy alt+tab :)

Awatar użytkownika
verreo-men
homme fatale
homme fatale
Posty: 6966
Rejestracja: 23.03.2008 17:54:53
Lokalizacja: krakusek

Postautor: verreo-men » 24.05.2008 22:59:37

ok. tylko co to znaczy zresetuj w kompie stacjonarnym wiem, że jest taki przycisk ale mam laptopa i tu tego nie widziałem. reset mam wyłączyć czy dać na hibernację?
W zyciu jak na boisku nie każdy musi grac czysto;-)

Awatar użytkownika
Gordo
forumowy
forumowy
Posty: 261
Rejestracja: 09.03.2008 10:48:26

Postautor: Gordo » 24.05.2008 23:01:35

reset znaczy "wyłącz go i włącz jeszcze raz ;) LUB wyciagnij baterie ;) Mozesz tez guziczek powera wcisnąć dluzej to wyłączysz kompa :) Nie jest to zalecane działanie w normalnym używaniu pc ;) ale jak juz masz Fatal ERROR to mozesz obadac ;P:P

Awatar użytkownika
verreo-men
homme fatale
homme fatale
Posty: 6966
Rejestracja: 23.03.2008 17:54:53
Lokalizacja: krakusek

Postautor: verreo-men » 25.05.2008 08:06:09

wyłączyłem komputer, wyciągnąłem baterię ale nic się nie zmieniło. Biały prostokącik dalej jest na środku ekranu, a ja nie mogę uruchomić żadnej ikonki z pulpitu, nie wchodzi menedżer nic nie działa.buuu mój komputer jest ciężko chory a ja nie mam czasu iść z nim do lekarza.....
W zyciu jak na boisku nie każdy musi grac czysto;-)

Awatar użytkownika
Brzuś
Informatyk Forumowy
Informatyk Forumowy
Posty: 2282
Rejestracja: 04.07.2004 19:04:21
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Brzuś » 25.05.2008 10:54:06

Czyli tak jak mówiłem instalacja dodała się do autostartu (prawdopodobnie w rejestrze do klucza runonce). Albo nie wyłączasz komputera tylko go hibernujesz albo wstrzymujesz i baterie wyjmujesz przy podłączonym laptopie do zasilania.

Awatar użytkownika
regysky
Administrator
Administrator
Posty: 16255
Rejestracja: 26.05.2006 11:05:47
Lokalizacja: Kraków Główny Osobowy

Postautor: regysky » 25.05.2008 12:11:49

Dlatego nie znoszę komputerów. :twisted:

Awatar użytkownika
Brzuś
Informatyk Forumowy
Informatyk Forumowy
Posty: 2282
Rejestracja: 04.07.2004 19:04:21
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Brzuś » 25.05.2008 12:47:14

A co do tego ma komputer? Tu winna jest Vista (nie nazwę tego systemem operacyjnym ;p )

Awatar użytkownika
verreo-men
homme fatale
homme fatale
Posty: 6966
Rejestracja: 23.03.2008 17:54:53
Lokalizacja: krakusek

Postautor: verreo-men » 25.05.2008 17:09:44

aaa nie dość, że nie otwierają mi się żadne ikonki z pulpitu...to nie otwierają mi się żadne pliki z dokumentów...Nie mogę wejść do panelu sterowania nic totalnie. Kurde czy to jest wirus?
W zyciu jak na boisku nie każdy musi grac czysto;-)

Awatar użytkownika
Gordo
forumowy
forumowy
Posty: 261
Rejestracja: 09.03.2008 10:48:26

Postautor: Gordo » 25.05.2008 19:23:46

HEH to sie nazywa pech... cóż mogę ci powiedzieć ... lipa kurde gdybym mial tak ten komputer przed oczyma ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Awatar użytkownika
Brzuś
Informatyk Forumowy
Informatyk Forumowy
Posty: 2282
Rejestracja: 04.07.2004 19:04:21
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Brzuś » 25.05.2008 20:39:31

To by chwilę zajęło... eh...

Awatar użytkownika
verreo-men
homme fatale
homme fatale
Posty: 6966
Rejestracja: 23.03.2008 17:54:53
Lokalizacja: krakusek

Postautor: verreo-men » 05.06.2008 17:52:57

nie mam już siły do komputera, drukarki. drukarka znów nic nie robi, a komputer mhh mam teraz problem z wordem
-nie moge otworzyć żadnego dokumentu. Mam worda, który był chyba w dodatku do czegoś, mam też jakiegos worda vievera. dziwna sprawa, bo otwierałem dotychcas tego pierwszego a i tak zapisywał mi sie jako viever. na chwilę obecna nie moge otworzyć żadnego dokumentu. To okropne, ja mam wiele potrzebnych dokumentów, wiele rzeczy muszę ściągnąć a nie mam jak. czemu ja nie sypiam z jakimś informatykiem...Tak, bo kurde informatyków nie można zbajerować paskiem na biodrach, z nimi trzeba gaworzyć o tangensach, kotangensach, algorytmach a ja się na tym nic a nic nie znam hahahah
W zyciu jak na boisku nie każdy musi grac czysto;-)

Awatar użytkownika
Gordo
forumowy
forumowy
Posty: 261
Rejestracja: 09.03.2008 10:48:26

Postautor: Gordo » 05.06.2008 20:32:21

Nie wiem co zemnie za informatyk ale jak byś mi coś powiedział o tangensie to uznał bym ze jesteś nienormalny <LOL2> A co do problemu to wyskakuje ci jakiś błąd przy próbie otwarcia dokumentu ?? albo cokolwiek sie dzieje ?? hmmm

Awatar użytkownika
regysky
Administrator
Administrator
Posty: 16255
Rejestracja: 26.05.2006 11:05:47
Lokalizacja: Kraków Główny Osobowy

Postautor: regysky » 05.06.2008 21:43:52

Informatycy nie są zboczeni matematycznie. I jedynym urządzeniem mechanicznym, które potrafią obsługiwać jest śrubokręt do rozkręcania obudowy komputera. ;)

Awatar użytkownika
Brzuś
Informatyk Forumowy
Informatyk Forumowy
Posty: 2282
Rejestracja: 04.07.2004 19:04:21
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Brzuś » 05.06.2008 21:53:32

Jak byś do mnie zagadał o trygonometrii to bym tylko przytakiwał i nie wiedział co do mnie mówisz ;p ;) Najszybciej z tym Wordem to by ci wyszło zainstalowanie Open Office'a, jest darmowy i obsługuje dokumenty MS Office'a. Podejrzewam że y dostałeś albo okrojonego tego Office'a Albo skończyła ci się licencja na niego... Aczkolwiek zdecydowanie treść błędu by pomogła więcej ;)

Regysky: Przepraszam bardzo ;P Ja umiem prowadzić samochód. co prawda Egzaminu praktycznego trzykrotnie nie zaliczyłem, ale tez się nie rozbiłem, a mój instruktor mówił że jeżdżę najlepiej ze wszystkich jego aktualnych kursantów ;p ;)


Wróć do „2.8. Komputery”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość