Windows 10

Komputerowe rady i porady, gadżety, programy.
Awatar użytkownika
Radek26
R.I.P.
R.I.P.
Posty: 9772
Rejestracja: 16.05.2014 00:06:16
Lokalizacja: av den mänskliga dödsriket.

Postautor: Radek26 » 25.08.2015 03:53:31

OPEL-GSI pisze:No cóż 10 to większy szpieg niż 7, 8, 8.1. Dlatego przez rok dają go za darmo.
O tak to prawda, czytałem o tym. Nie zainstaluję go u siebie.
Obrazek

Timtam

Postautor: Timtam » 07.09.2015 17:37:22

jakiś czas temu zamówiłem, dziś dostałem i zaraz zamontowałem
jak na razie zadowolony jestem

Awatar użytkownika
Nathi
Księżniczka
Księżniczka
Posty: 28684
Rejestracja: 12.12.2013 19:37:52
Lokalizacja: Zamek króla.

Postautor: Nathi » 07.09.2015 17:42:30

Jest spoko ale menu się wiesza. Czasami trzeba czekać kilka sekund czasami minut, czasami się nie odpali i trzeba uruchamiać ponownie komputer.

Dodatkowo jakieś sterowniki dźwiękowe są niedopracowane do skype. Nie wiem może z Lenovo jest problem, może inni mają dobre ale wywala dźwięk w całym laptopie przy używaniu skype i znowu trzeba robić restart systemu.

O tyle ile problemy z menu są znane od dłuższego czasu to nic z tym nie zrobili!
Obrazek ✿ ✿ ✿ Natalka je bent mooi ✿ ✿ ✿

Awatar użytkownika
OPEL-GSI
R.I.P.
R.I.P.
Posty: 21515
Rejestracja: 21.11.2008 19:39:16
Lokalizacja: podobno z miłości

Postautor: OPEL-GSI » 07.09.2015 19:35:24

Nie jestem w domu i nie pamietam jak program sie nazywa. Wyszukuje sterowniki i je aktualizuje, nawet na sonym jajo leci partnera, choc sony ostrzegalo przed aktualizacja systemu.
Partner jest bardziej zadowolony niz z 8.1, chyba szczegolnie ze wzgledu na nowa przegladarke internetowa i przegladarke plikow graficznych. Powywalal opere, chrome i foxa.
Monogamista i faszysta.
Dżihad po niemiecku https://www.youtube.com/watch?v=YoHXZYAEBgI

Awatar użytkownika
OPEL-GSI
R.I.P.
R.I.P.
Posty: 21515
Rejestracja: 21.11.2008 19:39:16
Lokalizacja: podobno z miłości

Postautor: OPEL-GSI » 28.09.2015 16:41:07

Chyba Win10 nie jest taki cacy, kazda nastepna latka go jakos dobija. Zostane na XP i 7.

Awatar użytkownika
Ris
starszy wyjadacz
starszy wyjadacz
Posty: 1371
Rejestracja: 12.08.2015 12:36:32

Postautor: Ris » 28.09.2015 17:34:06

Nie wiem, ja mam go prawie od początku jak tylko wyszedł i nie miałem żadnego problemu....

Awatar użytkownika
OPEL-GSI
R.I.P.
R.I.P.
Posty: 21515
Rejestracja: 21.11.2008 19:39:16
Lokalizacja: podobno z miłości

Postautor: OPEL-GSI » 29.10.2015 12:47:27

Czy jest mozliwe aby zdjac ikone do sciagnieecia W10 z W7.
Boje sie, ze sam mi sie uaktualni.

usuniety_nr1

Postautor: usuniety_nr1 » 30.10.2015 00:26:28

jest
co gorsza, prawdopodobnie już jest pobrany
i jest lepszy od 7:D

Awatar użytkownika
Keloj
starszy gejowy
starszy gejowy
Posty: 3060
Rejestracja: 25.03.2013 15:57:39
Lokalizacja: DWR

Postautor: Keloj » 05.11.2015 07:26:53

OPEL-GSI pisze:Czy jest mozliwe aby zdjac ikone do sciagnieecia W10 z W7.
Boje sie, ze sam mi sie uaktualni.

Jak najbardziej jest możliwe, spróbuj tego -> http://www.dobreprogramy.pl/Usuwamy-nat ... 63386.html

usuniety_nr02

Postautor: usuniety_nr02 » 15.11.2015 14:46:48

Teraz była aktualizacja Windowsa 10. I miałem problem. Pod jeden z komputerów mam podpięta stara drukarkę HP Laser Jet 1100, jeszcze z czasów, gdy produkowano je we Francji :) Niestety po aktualizacji sterownik jest, port jest, wszystko niby super, a wysłane do druku dokumenty trafiają w próżnię i wyskakuje błąd, tak jakby port LPT przestał działać (komunikacja).
Drukarka jako sprzęt działa, drukowanie jako proces niestety już nie. Próbowałem to jakoś obejść, straciłem 40 minut i nic. Pozostało mi odinstalować aktualizację, albo to obejść. Wybrałem wariant drugi i wygrzebałem z archiwum print serwer. Po LAN-ie na tych samych sterach wszystko hula.
Ale coś jest walnięte w windzie 10. Ktoś może wie co?

Awatar użytkownika
Ris
starszy wyjadacz
starszy wyjadacz
Posty: 1371
Rejestracja: 12.08.2015 12:36:32

Postautor: Ris » 16.11.2015 11:28:59

No a probowałes same stery przeinstalować? Albo np. spróbować powrócenie do poprzednich (możliwe, że coś on w nich pozmieniał, ale dościągął sobie nowe, bo mu się wydawało, że będą lepsze). Trzeba pamiętać że 10 ma tę niedziałającą funkcję, że niby sama sobie stery z eteru umie wytrzasnąć (co nu mnie nie zadziałało jeszcze ani razu :P)

usuniety_nr02

Postautor: usuniety_nr02 » 16.11.2015 16:11:18

Tak, tak. Pobawiłem się sprawdzając różne, deinstalując urządzenie, dodając je ręcznie, a nie przez plug&play itd. Poza tym sterowniki działają, skoro udaje się wydrukować coś przez printserver. Wykorzystywany jest przecież ten sam sterownik łączący soft ze sprzętem, tylko inaczej realizowana jest komunikacja z urządzeniem (przez protokół TCP/IP a nie LPT).

Awatar użytkownika
Mausto
starszy wyjadacz
starszy wyjadacz
Posty: 1513
Rejestracja: 26.11.2013 19:52:47
Lokalizacja: Gejowo

Postautor: Mausto » 16.11.2015 19:18:25

Widziałem u nauczycielki na laptopie i teraz mnie kusi aby zaktualizować, boję się tylko że laptop mi będzie zamulać, dlatego zostaję przy windows vista.

Awatar użytkownika
OPEL-GSI
R.I.P.
R.I.P.
Posty: 21515
Rejestracja: 21.11.2008 19:39:16
Lokalizacja: podobno z miłości

Postautor: OPEL-GSI » 16.11.2015 20:17:09

A to można Viste zaktualizować do 10 ?? Za darmo.

Awatar użytkownika
Mausto
starszy wyjadacz
starszy wyjadacz
Posty: 1513
Rejestracja: 26.11.2013 19:52:47
Lokalizacja: Gejowo

Postautor: Mausto » 16.11.2015 20:31:37

Tak, cały czas wyskakuje mi propozycja aktualizacji.
@Edit
Wybacz, mam windows 7

Awatar użytkownika
korek
arabska księżniczka
arabska księżniczka
Posty: 8288
Rejestracja: 25.06.2004 14:09:31
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: korek » 16.11.2015 23:44:10

Windows 10 jest super, polecam :-)

Awatar użytkownika
Nathi
Księżniczka
Księżniczka
Posty: 28684
Rejestracja: 12.12.2013 19:37:52
Lokalizacja: Zamek króla.

Postautor: Nathi » 16.11.2015 23:47:11

Fajny do czasu 1 błędów.
Mi wciąż dźwięk wywala, a ładowanie menu minimalne poprawili.
Obrazek ✿ ✿ ✿ Natalka je bent mooi ✿ ✿ ✿

usuniety_nr1

Postautor: usuniety_nr1 » 17.11.2015 02:34:37

Mausto pisze:Tak, cały czas wyskakuje mi propozycja aktualizacji.


ty słodziaku :lol:

usuniety_nr1

Re: Windows 10

Postautor: usuniety_nr1 » 13.04.2016 02:17:20

Pytanko mam. Kupiłem w7 na allegro, aktualizacja do w10 już dawno zrobiona. Na tyle dawno, że powrót na w7 niemożliwy.

Ale nie o tym. Chciałbym zgrać sobie na pendrive'a obraz, rozumiem że muszę wybrać już w10? Chciałbym uniknąć sytuacji, w której zostanę bez systemu( w przypadku jakiejś awarii systemu i konieczności formatowania).

Awatar użytkownika
luckyTSK
młodszy wyjadacz
młodszy wyjadacz
Posty: 693
Rejestracja: 24.04.2015 23:04:30
Lokalizacja: TSK

Re: Windows 10

Postautor: luckyTSK » 14.04.2016 08:03:02

Ogólnie nie jest zły, tylko u mnie z kolei szwankują sterowniki do klawiatury i myszy... poczekam jeszcze kilka dni może coś na to poradzę, a jak nie to wracam do starej, dobrej 7
Obrazek

Nasze życie składa się z serii chwil. A Każda z nich jest podróżą do samego końca....


Wróć do „2.8. Komputery”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość